REDO

REDO

Winnaar Zwaan 2019 ‘meest indrukwekkende dansprestatie’

Bij zijn geboorte staat Redouan Ait Chitt met 6-0 achter. Zonder enige medische verklaring vertoont zijn lichaam bijzondere afwijkingen. Zijn rechterarm is korter en mist het ellebooggewricht. Hij heeft drie vingers aan zijn linkerhand en slechts twee aan zijn rechterhand. Hij mist zijn rechterheup, heeft een korter rechterbeen en loopt met behulp van een prothese. Maar Redouan gelooft niet in grenzen. Redouan gelooft niet in excuses. Redouan gelooft in zichzelf en daarom werd hij een internationaal geroemde breakdancer en motivational speaker: Redo.

Shailesh Bahoran ontwikkelde samen met dit fenomeen uit de breakdance wereld de meeslepende productie REDO. Een dansvoorstelling over onuitputtelijke wilskracht en ijzeren discipline. Over hoe niemand kan bepalen wat jouw limieten zijn en grenzen verdwijnen als je blik vastberaden is. Over een lange en onbekende weg langs eindeloze vergezichten en onverwachte dalen. Een weg waarop de grootste tegenstander ligt verscholen in jezelf.

Concept & Regie: Shailesh Bahoran
Choreografie: Redouan Ait Chitt & Shailesh Bahoran
Dans: Redouan Ait Chitt
Muziek: Rik Ronner
Lichtontwerp: Mike Den Ottolander
Beeld: Shueti
Redo is een Illusionary Rockaz Company produktie en word mogelijk gemaakt door Fonds podiumkunsten & Nederlandse dansdagen


”In de krachtige, intense solo Redo laat hij (Redouan Ait Chitt) iedere vezel in zijn lijf op stoom komen en spant hij al zijn ledematen organisch en explosief aan voor een overvloed aan originele bewegingen.”

★★★★  DE volkskrant


”Briljante breakdancer met jaloersmakende bewegingskwaliteiten (…) buitengewoon spannend door de concentratie en intensiteit van de uitvoering van deze sterke performer.”

Theaterkrant