Oetka’s Finest

Met Oetka’s Finest ontwikkelt IRC een platvorm waar jongeren hun eigen creativiteit leren stimuleren onder begeleiding van professionals uit de urban dans scene. In verschillende lessen en coaching trajecten wordt er gewerkt aan een breder dansvocabulaire, het creëren van nieuw materiaal en het aanbrengen van theatrale aspecten in performances. Hoewel er een breed aanbod is voor deelnemers van allerlei leeftijden en verschillende niveau’s ligt er een bijzondere focus op de ontwikkeling van jong talent naar een carrière in de podiumkunst.

Vaste Lessen
Onze visie van dans educatie is duidelijk: Het draait bij ons niet zo zeer om het overbrengen van bewegingsmateriaal in de vorm van aangeleerde pasjes, maar juist om de kennis en vaardigheid in het creëren van nieuw materiaal. Het uitgangspunt is altijd de eigen stijl, emotie en danstaal van de deelnemer. Al vroeg in het proces wordt het zelf nadenken over de eigen bewegingsvormen sterk gestimuleerd. In een later stadium wordt de toepasbaarheid van die verschillende vormen behandeld. Hoe zorg je dat jouw dans optimaal effect heeft? Of dat nou in het theater is, tijdens een showcase of op een battle.

Workshops
In onze Workshops brengen we de belangrijkste elementen van verschillende stijlen over op de deelnemer. Deze workshops zijn bedoeld om een nog beter vocabulaire te ontwikkelen maar ook het achterliggende gevoel van de desbetreffende stijl te begrijpen. Onze workshops kunnen worden aangepast op elk niveau van dans, of het nou om amateurs, een groep schoolkinderen, een frisse onderbreking van een brainstorm sessie op kantoor of een klas talenten van de dans academie gaat. Neem contact met ons voor de mogelijkheden. info@ircompany.nl

CKV pakketten

HipHop
Hier maken scholieren kennis met de verschillende elementen van de hiphop cultuur: Breakdance, MC-ing (rap), DJ-ing en Graffiti. Deelnemers krijgen les in de basis van de verschillende elementen en worden de lessen zo opgebouwd dat de leerlingen na een les een goede indruk hebben en zelf ook een aantal basis vaardigheden hebben aangeleerd.

Just Dance
Hier maken scholieren kennis met de wereld van dans, de workshops worden zo opgebouwd dat aan het einde van het project, of dat nou een dag of een week is, een show tot stand is gekomen. Alle verschillende stijlen vallen als puzzelstukjes ineen aan het einde van het project. Natuurlijk kijken we ook naar welke disciplines er al in de groep aanwezig zijn maar we kunnen aan de slag met een breed arsenaal aan stijlen als: Breakdance, Popping, Locking, House, Hiphop, Modern en vele andere.

Coaching
Met een brede expertise in zowel de uitvoerende kant van podiumkunst als in het coachen van jong talent is Oetka’s Finest de ideale plek om je als danser te ontwikkelen. Is jouw grootste droom een uitvoerend danser/danseres te zijn maar weet je niet de juiste stappen te nemen? Dan kunnen wij helpen. Wij zijn gespecialiseerd in het begeleiden van jonge talentvolle dansers, denk daarbij aan het voorbereiden van auditie’s, battles of showcases maar ook aan tips en tricks om zelf je makende capaciteiten te ontwikkelen.

Een workshop kan op maat worden aangeboden voor informatie en boekingen mail naar info@ircompany.nl